Kom tillbaka till dig själv: 5 tips för återhämtning

12 juli, 2024

Den bästa återhämtningen är den som blir av.

Så säger forskningen.

Att vänta till helgen, eller till semestern om 6 månader funkar inte. Många av oss måste bli bättre på att ta hand om oss. Vi måste lära oss att ta fler små pauser.

Det kan handla om att gå in på toaletten och sluta ögonen och andas i en minut. Men att verkligen göra det är viktigt och något som vi måste prioritera.

Det linjära samhället förväntar sig att vi ska köra på i samma tempo varje dag, varje vecka. Inte bara på jobbet, utan också på vår fritid. VI ska handla, laga mat, träna och träffa vänner. Och även om alla dessa saker också kan ge oss kraft och energi, så kan det också bli något vi skyndar igenom, vilket leder till stress.

Vi är cykliska varelser och det är omöjligt att hålla på så här.

Om vi inte tar hand om oss själva så blir vi utmattande och kanske till och med går in i väggen. Och att återhämta sig från det är, som vi sett, INTE något som vi klarar på en vecka.

Så att ge sig själv små, korta pauser flera gånger under dagen är nödvändigt.

FEM SAKER DU KAN GÖRA ÄR:

  1. Gå in på toaletten, eller stäng dörren till ditt arbetsrum. Slut ögonen.
    Känn fötterna på golvet och ta tio djupa, medvetna andetag.
  2. När du är ute och på väg någonstans, stanna upp och notera naturen. Se lövens färger. Se hur de rör sig i vinden. Ser du nåt löv som faller till marken? Lyssna på ljuden omkring dig. Och ta några djupa andetag innan du går vidare.
  3. Rör på kroppen. Sätt en timer på 1-5 minuter. Sträck på kroppen. Rör på höfterna. Låt kroppen hänga framåt i en framåtfällning. Andas in genom näsan och släpp ut allt du inte behöver när du andas ut genom munnen. Res dig sakta igen och fortsätt med din dag.
  4. Lägg en hand på magen och en på hjärtat. Slut ögonen. Känn värmen från dina händer mot din kropp. Känn hur magen höjs och sänks under dina händer. Ta minst tio djupa andetag.
  5. Slut ögonen och gör en snabb kroppsskanning. Börja och känn in om du kan känna ditt huvud, ansikte, axlar, armar och händer. Fortsätt ner och känn in alla delar av din kropp

    Har du mer tid så ta en promenad, gör yoga (kanske ”bara” ett par solhälsningar), meditera i några minuter (testa guidade meditationer på t.ex Insight Timer), sätt på en favoritlåt och dansa!

Ta hand om dig själv!

Elin

 

Du kanske också tycker om…

Kära häxor, SE naturen!

Kära häxor, SE naturen!

I naturen har vi all vår magi! Det är där vi ser den konkret! Det är där vi kan spegla oss och ta hjälp att utforska...

Enkla ritualer för häxor

Enkla ritualer för häxor

Ritualer behöver inte vara komplicerade och innehålla en massa olika steg, oljor eller ljus för att de ska fungera. De...

Tips för nybörjarhäxan

Tips för nybörjarhäxan

Är du ny som häxa? Eller kanske du bara behöver hjälp att förstå vad det hela handlar om? Jag håller i ceremonier och...