Lammas- den första skörden

13 juli, 2024

Nu växer Lammasenergierna i naturen. Allt det som blommade i våras blir nu frukt och bär för oss att njuta av. Vi kan känna en enorm tacksamhet för allt Hon ger oss. Och en ödmjukhet över att trots att människor bara tar och tar så fortsätter Hon att ge.

Lammas är tiden då vi fokuserar på skörden, överflöd och tacksamhet. Vissa kan ha svårt för ordet överflöd, och kan tolka det som att man ligger och vältrar sig i prylar eller pengar och har för mycket.

Jag tolkar det som att jag har allt jag behöver. Att jag kan se hela naturen och Moder Jord som mer än jag behöver. Hon ger mig ett överflöd av mat, kärlek, kraft och allt jag behöver.

Och att jag då visar tacksamhet för det i mina ceremonier, meditationer och böner.

Vid Lammas hyllar vi skördegudinnan Ker. Hon som kommer med sin korg full av bär och frukt och frikostigt delar med sig av allt Hon har. Hon hjälper oss att landa och inte hela tiden jaga efter mer. Lyssna på Henne. Känn in vad DU behöver. Känn in vad du INTE behöver.

Som alltid under året så kan vi spegla oss i Henne. Vi kan se vad vi ger till andra. Vad vi delar med oss av. Det behöver inte vara saker. Det kan vara tid, vänlighet, kärlek.

Vi kan undersöka om vi ger för mycket. Eller om vi vill ger mer. Vi måste ha en balans så att vi inte blir utmattade.

Lammas är en härlig tid eftersom vi verkligen kan börja sakta ner. Vi kommer in på den delen av året som går mer och mer mot återhämtning. Mot mörker. Mot vila.

Njut av allt du kan.

Du kanske också tycker om…

Kära häxor, SE naturen!

Kära häxor, SE naturen!

I naturen har vi all vår magi! Det är där vi ser den konkret! Det är där vi kan spegla oss och ta hjälp att utforska...

Enkla ritualer för häxor

Enkla ritualer för häxor

Ritualer behöver inte vara komplicerade och innehålla en massa olika steg, oljor eller ljus för att de ska fungera. De...

Tips för nybörjarhäxan

Tips för nybörjarhäxan

Är du ny som häxa? Eller kanske du bara behöver hjälp att förstå vad det hela handlar om? Jag håller i ceremonier och...