Snart är Lammas här

24 juni, 2024

Lammas, som firas i början av augusti är högtiden för den första skörden. Det är någonting vi verkligen inte kan missa i naturen. Bär och frukt och svamp finns överallt och vi kan verkligen njuta av allt Hon ger oss!

Men högtiden handlar inte bara om det som är utanför oss, utan också om det inre. Vad är vår skörd?

Energierna börjar sakta ner nu, och det är dags att se tillbaka på vad vi skapat, vart vi kommit, och huruvida vi nått de ”mål” vi satsade mot. Och med ”mål” menar jag inte ett målsnöre, utan kanske var det något vi ville utforska i våras. Kanske var det något vi vill ha mer av i vårt liv. Kanske en ny vana.

Lammas är en tid att utforska allt detta och också visa oss själva och de omkring oss tacksamhet för allt vi har. Från det minsta till det största. Kan vi stanna upp och bara vara tacksamma för nuet?

Hur ser du på tacksamhet? Kan du både ge och ta emot? Är det lätt eller svårt? Föredrar du att ge, eller är det lättare att ta emot?

Kan du känna att du är värd alla gåvor du får? (Pssst: Det är du.)

Lammas är också en tid att se över planerna vi hade i våras, se vad vi fortfarande vill jobba emot och ha kvar i våra liv och vad vi kan släppa taget om.

Njut av allt du har och allt som Moder Jord ger.

Du kanske också tycker om…

Kära häxor, SE naturen!

Kära häxor, SE naturen!

I naturen har vi all vår magi! Det är där vi ser den konkret! Det är där vi kan spegla oss och ta hjälp att utforska...

Enkla ritualer för häxor

Enkla ritualer för häxor

Ritualer behöver inte vara komplicerade och innehålla en massa olika steg, oljor eller ljus för att de ska fungera. De...

Tips för nybörjarhäxan

Tips för nybörjarhäxan

Är du ny som häxa? Eller kanske du bara behöver hjälp att förstå vad det hela handlar om? Jag håller i ceremonier och...