Tips för nybörjarhäxan

19 juni, 2024

Är du ny som häxa?

Eller kanske du bara behöver hjälp att förstå vad det hela handlar om?

Jag håller i ceremonier och cirklar och pratar alltid om att känna in, och öppna sig för energierna.

Men vad betyder det egentligen?

Om vi börjar med att säga att årshjulet har åtta högtider, åtta olika energier. Dessa infaller med sex veckors mellanrum.

Vi har Vintersolståndet vid den 21 december, Imbolc den 1 februari, Vårdagjämningen runt den 20 mars, Beltane 1 maj, Sommarsolståndet den 21 juni, Lammas 1 augusti, Höstdagjämningen runt den 20 september och Samhain den 31 oktober.

Dessa högtider har andra namn också, och du kan kalla dem vad du tycker passar dig och din tradition.

Precis som årstiderna går vi igenom en cykel av födelse, liv, död och transformation och vila innan en pånyttfödelse. Alltid i ständig rörelse. Ständig förändring.

I andra inlägg, och på mina sociala medier går jag igenom de specifika energierna för de olika högtiderna, så hitta mig gärna där om du är nyfiken på var vi är just nu!

Energierna är aldrig stagnerade, utan precis som en våg så blir de starkare, för att vara som intensivast just kring datumet då vi firar högtiden, för att sen mattas av och transformeras in till nästa energi associerat med nästa högtid. Så till exempel, från midvinterns vila går vi till ett mjukt uppvaknande, där fröna börjar gro och gnistan tänds vid Imbolc. Senare, vid Vårdagjämningen kommer en mer explosiv kreativitet och passion!

Hur kan vi då ”känna in, och öppna oss” för detta?

Det är en praktik. En övning. Vi måste ut i naturen.

När jag gick min Prästinneutbildning i Glastonbury 2001-2004 så var en stor del av den att känna in Glastonburys/Avalons specifika energier. Att känna hur de kändes i min kropp. Att känna hur Gudinnans aspekter kändes inom mig när jag kallade in Henne.

Vilken årstid är det nu?

Vilken högtid är närmast? (T.ex Beltane)

Kolla upp vilka energier som associeras med den. (Om det är Beltane: kärlek, passion, självkärlek, frihet)

Ta med dig intentionen att lära känna dessa energier närmare.

Hitta en plats i naturen där du kan sitta ner en stund. Känn marken under dig. Känn luften omkring dig och känn dina hjärtslag.

Om du vill och känner dig bekväm med det, kalla in Gudinnan eller platsens väktare, eller dina förmödrar. Be dem hjälpa dig att känna magin. Nuet. Närvaron.

Du kallar in dem enkelt med dina egna ord. Bara be dem om deras närvaro, deras kraft, deras välsignelse. De är där. Du behöver inte undra eller tvivla på om de kommer eller inte.

Tänk dig att du tillåter naturens energier att flöda in genom din hud. In i varje cell. In i ditt hjärta.

Andas. Notera vilka tankar och känslor som kommer till dig. Strunta i om du tror att det är dina egna tankar, eller om du tror att det är budskap från Gudinnan eller älvorna. Det spelar ingen roll.

Låt det vara som det är.

Första gången du sitter där kanske du inte känner nåt. Kanske känner du massor! Allt är som det ska. Vi är alla olika. Vår väg som häxor ser olika ut. Vi har alla olika sätt att ta emot budskap och olika sätt att lyssna. Du kanske inte vet vilket ditt sätt är ännu.

När du känner dig klar kan du tacka platsen, Gudinnan, väktarna.

Gå sen tillbaka till samma plats, eller en annan, flera gånger under året. Igen, ta med intentionen att lära känna energierna, och var sen öppen för vad som händer.

Du kan läsa om Gudinnor som associeras med högtiden och kalla in dem. Visualisera dem för ditt inre öga och se om du kan känna deras energier. Det kommer du kunna, om inte direkt, så definitivt med övning.

Vår vandring på häxans väg kräver dedikation. Den kräver tålamod.

Men det är så värt allt!

Jag hoppas att det här gav dig lite tips om hur du kan börja eller lära dig mer!

Allt gott, och lycka till på din vandring!

Elin

Du kanske också tycker om…

Kära häxor, SE naturen!

Kära häxor, SE naturen!

I naturen har vi all vår magi! Det är där vi ser den konkret! Det är där vi kan spegla oss och ta hjälp att utforska...

Enkla ritualer för häxor

Enkla ritualer för häxor

Ritualer behöver inte vara komplicerade och innehålla en massa olika steg, oljor eller ljus för att de ska fungera. De...

Att vara häxa efter TikTok ;)

Att vara häxa efter TikTok 😉

Till och med jag, som inte är på TikTok, har förstått att det finns nåt som kallas TikTok-häxor. Nåt sånt va? Det är...