Att som häxa och Prästinna följa årshjulet

21 juni, 2024

Grunden i vår praktik ligger i årshjulet. Att uppmärksamma högtiderna och skiftningarna i energin, att öppna oss och känna in. Att lära känna Gudinnorna i de olika riktningarna. Att veta hur elementen känns inom oss och hur de påverkar oss.

Varje år när hjulet snurrar så får vi en ny chans att lära oss mer om oss själva och om Gudinnan.

Vi kan se på varje del av hjulet, varje högtid, vilken energi som är i fokus. Som till exempel vila och återhämtning vid Yule. Passion och kärlek vid Beltane. Skörd och tacksamhet vid Lammas.

Det betyder att varje år kan vi utforska det temat inom oss. Vad är lätt? Var tar emot? Vad vill vi inte ens närma oss? Vad har vi gömt och glömt?

Varje år kan vi skala av ett nytt lager av det vi gömt oss bakom. Det som byggts på utan att vi märkt det. Allt vi tagit på oss i den linjära samhället.

Vi stannar upp. Lyssnar inåt. Kallar på Gudinnan och öppnar oss för Hennes transformation. Vi kan göra det i ceremoni, i meditation eller bara i medveten närvaro i våra dagliga liv.

Det är det som är det magiska med ett cykliskt liv. Det finns inget mål att satsa mot. Allt kommer igen. Fokus skiftar från vila till aktivitet, och det är bara för oss att hänga med. I vår egen takt.

Du kanske också tycker om…

Kära häxor, SE naturen!

Kära häxor, SE naturen!

I naturen har vi all vår magi! Det är där vi ser den konkret! Det är där vi kan spegla oss och ta hjälp att utforska...

Enkla ritualer för häxor

Enkla ritualer för häxor

Ritualer behöver inte vara komplicerade och innehålla en massa olika steg, oljor eller ljus för att de ska fungera. De...

Tips för nybörjarhäxan

Tips för nybörjarhäxan

Är du ny som häxa? Eller kanske du bara behöver hjälp att förstå vad det hela handlar om? Jag håller i ceremonier och...