Ritualer och ceremonier vid Samhain

11 juli, 2024

Vi är i Samhains energier. Vi har, sen Lammas börjat gå mer och mer inåt. Inåt in i oss själva. In mot vår egen vishet. In, till vår kärna där vi kan lyssna in vad vi behöver.

Det är nu som slöjan mellan världarna är som tunnast. En magisk tid.

Vid Samhain möter vi den Mörka Modern, Kerridwen. Hon som kommer med en enorm kraft av transformation. Hon hjälper oss att släppa taget om det vi inte behöver. Hon håller oss i mörkret, när det blir jobbigt.

Att släppa taget om saker kan vara svårt. Det kan göra ont. Ibland kan det vara svårt att ens veta vad vi ska släppa, och hur man gör.

Vi kan göra ritualer och ceremonier och meditationer som kan hjälpa oss.
Vi kan dela med oss av våra tankar med vänner som kan lyssna och verkligen höra oss.
Oftast tycker jag det hjälper att bara bli hörd. Vi behöver inte att någon ger oss råd eller löser våra problem. Att bara bli hörd är så helande.

Tips för ritual och ceremoni
Som alltid när vi gör ceremoni och ritual så gör vi vad som känna bra för oss. Man kan kalla in Gudinnans aspekter från de olika väderstrecken. Man kan kalla på Gudinnan som man associerar med årstiden, som till exempel Kerridwen Hel eller Kali.
Man kan skapa en magisk cirkel genom att rita en i luften med sitt pekfinger, eller skapa en cirkel med ett rep, salt eller blomblad.
Huvudsaken är att vi ger oss tid att landa och bli grundade innan vi börjar med det vi vill göra i ceremonin.
Om inte annat, så ta några djupa andetag

I ritual kan vi till exempel vira in oss i garn, och låta det representera det som håller oss fast. Sen klipper vi av det bit för bit och andas ut allt det vi inte vill bära med oss.

Vi kan skriva ner allt vi vill släppa taget om och elda upp det.

Vid avtagande måne kan vi gå ut under stjärnorna och ge Gudinnan ta allt vi inte behöver.

Vi kan säga det vi inte vill bära ner i en skål med vatten, som vi sen häller ut på jorden och låter Henne transformera det till ny kraft.

Vi kan hålla om ett träd och tala till det, andas ut allt, och låta det ta med sig orden och vår energi ner i jorden via rötterna och för att transformeras.

Vi kan spela musik som får oss att känna kraft, dansa till den, och sen lägga oss ner på golvet eller marken och bara låta allt rinna av oss.

Vi kan rena oss med rökelse, hoppa över en eld eller ta ett renande bad.

Det finns så mycket att göra, och inget är mer rätt eller fel än något annat. Känn in vad just DU behöver, vad som känns rätt inom dig.

Ta dig tid att lyssna in. Ta dig tid att tacka Gudinnan och Moder Jord för allt Hon ger.

Allt gott, Elin

Du kanske också tycker om…

Kära häxor, SE naturen!

Kära häxor, SE naturen!

I naturen har vi all vår magi! Det är där vi ser den konkret! Det är där vi kan spegla oss och ta hjälp att utforska...

Enkla ritualer för häxor

Enkla ritualer för häxor

Ritualer behöver inte vara komplicerade och innehålla en massa olika steg, oljor eller ljus för att de ska fungera. De...

Tips för nybörjarhäxan

Tips för nybörjarhäxan

Är du ny som häxa? Eller kanske du bara behöver hjälp att förstå vad det hela handlar om? Jag håller i ceremonier och...