En nystart vid Imbolc

11 juli, 2024

Alla högtider ger oss chans till en nystart. Varje dag ger oss chans till en nystart.
Men vid Imbolc kan vi känna att naturen är med oss lite extra. Dagarna blir längre. Långt nere i jorden tänds gnistan och vi kan se att knoppar på buskar och träd börjar förändras.
Jag brukar jämföra det med att vakna upp på morgonen, eller kanske väcka kroppen till liv efter en savasana i ett yogapass. Vi börjar försiktigt öppna ögonen och röra på fingrar och tår.

När jag höll Imbolcceremonin online häromdagen så fick vi upp kortet Ice Queen. Hon sa just att allt tinar i sin egen tid, när det är dags. Rusa inte in i något utan låt allt ta sin tid.

Det tycker jag är ett bra tips just vid Imbolc. Att vi måste lyssna inåt (som alltid…), så att vi inte pressar oss till något. Allt i naturen tar sin tid, och så måste vi också få göra. Det kan ju vara svårt i det samhälle vi lever i, men vi kan göra det bästa vi kan.

En nystart behöver inte heller betyda att utöka det vi gör. Det kan handla om att skala ner.

Just nu känner jag till exempel att det jag redan gör räcker. Mina onlineceremonier gör mig så glad, och ger mig så mycket kraft att jag inte tänker försöka utöka med MER och FLER saker.

Men med det sagt så kommer jag ett tag framöver (förhoppningsvis) erbjuda yogapass varannan fredag på Bara Yoga och jag kommer att hålla en yoga- och mindfulnessworkshop med min poddkompis Veronica Näslund på Holistic House i Sundbyberg.

Men för mig känns det viktigt att allt känns bra. Att det inte finns nåt stress eller press med något. Det orkar jag inte med.

Jag fortsätter att utmana mig själv och utvecklas genom att prata med olika människor som vandrar med Gudinnan på olika sätt över hela jorden i podden Goddess Conference Podcast. Jag älskar att kunna dela dessa människors arbete med andra! Jag får sån inspiration och det gör mig så glad att få prata med dem, och jag har nu fem nya samtal inbokade i kalendern!

Låt Imbolc vara en nystart på dina villkor.

Låt Bridie inspirera dig till glädje och till att lyssna på vad just du vill!

Allt gott, Elin

Du kanske också tycker om…

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.