Fem anledningar till varför häxor håller ceremonier

16 april, 2024

Det finns många sätt att skapa och hålla ceremonier. I vissa traditioner finns det specifika steg man måste följa, medan andra gör lite mer som de känner.
 
När jag gick min Prästinneutbildning i Glastonbury fick vi båda vara med i, och skapa och hålla ceremonier. Första året gick mest ut på att vi var med i ceremonier, som vi medskapade under tiden. Vi lärde oss att känna de olika energierna och de olika elementen och Gudinnans aspekter.
 
Att lära sig hur det känns att öppna cirkeln, att kalla in Gudinnan, att veta hur det känns i kroppen när jag kallar in eld, vatten jord eller eld, det lärde jag mig. Under de tre åren lärde jag mig känna igen The Lady of Avalons specifika kraft och energi så att jag med bara en enkel tanke kan kalla in och känna Henne.
 
Men att skapa och hålla ceremoni kräver övning. Men det är så magiskt att det inte gör något om det tar ett tag!
 
Jag har helt magiska minnen från ceremonier jag skapat och lett med andra Prästinnor på Glastonburys Gudinnekonferens. Det vi gör är att vi skapar ett rum utanför och bortom tiden. Det går inte att beskriva om man inte upplevt det.
 
Så varför är det så viktigt att hålla ceremonier då?
 
Jag tänkte ge dig fem anledningar!
 

1. Följ naturens energier

Att hålla ceremonier vid högtiderna eller vid olika månfaser hjälper oss att tona in i naturens energier så att vi vet fysiskt hur Imbolc känns till skillnad från Samhain. Vi lär oss om elementen på samma sätt. Hur känns elden inom dig? Vi utforskar vilka element vi har lättare att kalla in, och vilka som känns svårare. Vi lär oss känna Gudinnans kraft och närvaro på ett djupare sätt.
Men för oss som vill leva mer cykliskt är ceremonier ett fantastiskt sätt att följa skiftningarna i naturen och känna dem inom oss.
Som jag skrivit förut så ger ju varje högtid oss chans att åter igen dyka ner i just de energier som är starkast. Som vid Beltane: kärlek, passion, sexualitet. Vid Lammas: tacksamhet och generositet. Vid varje högtid kan vi utforska just de ämnena i våra liv. Det är en gåva.
 

2. Din andlighet är en prioritet

Genom att ge dig själv tid för ceremoni visar du för dig själv att din andlighet och välmående är en prioritet. Du får både tid för dig själv, borta från alla krav, och du får chans att öppna dig för energierna inom dig och utanför dig. Du ger dig chans att utforska vad som pågår i din själ och reflektera kring var du är och vad du vill.
 

3. Öppna dig för Gudinnan

Kanske en självklarhet. Och såklart inget vi bara gör vid ceremonier. Men att ge sig själv en stund endast dedikerad till kontakten mellan dig och Gudinnan, Gud, Universum… magiskt! Varje gång vi kallar in Gudinnan stärks vårt band och vi kan lära känna Henne och oss själva mer. När vi lär oss hur Hon känns inom oss kan vi kalla på Henne när vi känner oss svaga eller nere. Hos Henne kan vi finna styrka! Hon är du och du är Hon. Vi är alla en del av den skapande universella kraften. Och att öppna sig för den är något som jag önskar alla!
 

4. Få viktiga budskap

I ceremonier brukar det ingå meditation, bön eller ritual. När vi mediterar eller guidas i en visualisering kan vi komma djupt, djupt in i oss själva där vi både kan möta Gudinnan, guider och öppna oss för vår egen själ. När vi nåt dit kan vi få budskap i form av ord, sånger, bilder, gåvor och mer. Vi kan sen reflektera kring gåvan eller budskapet och se vad det betyder för oss. Det kan ofta vara saker som vi inte tänkt på på länge eller inte förstått tidigare. Det är så spännande!
 

5. Bli starkare och öka ditt självförtroende

Varje gång vi håller ceremoni och öppnar oss för den magiska skapande kraften finner vi styrka. Kanske känner vi den inte direkt, men den är där. Och varje tillfälle gör oss gott. Och om man är lite nervös över att hålla en ceremoni själv kan man hitta likasinnade i närheten eller på nätet och se hur de gör, och få idéer. En ceremoni kan aldrig gå fel om vi har satt en god intention. Gudinnan dömer ingen, och det är en lärdom vi kan behöva ta till oss. Vi behöver inte döma någon eller oss själva. Vi kan finna skönhet och styrka i oss själva och i de omkring oss. Vi gör alla det bästa vi kan.

Ja, hörrni, det var fem anledningar till varför det är så magiskt att hålla eller vara med i ceremonier!

Vill du vara på med på nån av mina? Jag har online ceremonier vid varje högtid. Klicka nedan så kan du se när nästa är.

Allt gott, Elin

Du kanske också tycker om…

Att lyssna inåt

Att lyssna inåt

Här är vi, mitt i vårdagjämningens energier. Naturen vaknar överallt omkring oss. Solen skiner. Jag kommer ihåg förra...

Att känna in naturens energier

Att känna in naturens energier

Att följa årshjulet är grunden för oss häxor och Prästinnor.   Det hjälper oss att lära känna oss själv och Gudinnan....