Månmagi

16 april, 2024

Månen är ju spännande! Jag blir liksom glad varje gång jag ser henne, och ibland, när hon är extra vacker blir jag DRABBAD och måste stanna upp! Känner du igen dig?

När hon stiger över trädtopparna eller över vattnet…. När hon är sådär stor och gul…. Magiskt.

Månmagi har funnits över hela världen i många traditioner sen tidernas begynnelse, skulle jag väl kunna tro!

Månen associeras med intuition, reflektion och förändring. Under hennes olika faser kan vi reflektera kring vad vi vill skapa eller vad vi vill släppa taget om. Vi kan se om vi håller fast i gamla mönster, och då använda dagarna före mörkermånen för att jobba med det. Vi kan lära oss om förändring, död och pånyttfödelse och ny kraft  eftersom vi så tydligt kan följa hennes faser.

Varje dag går månen igenom ett astrologiskt tecken också. Om man vill se till att månmagin man ska göra ska få extra kraft kan man kolla upp det också. Det är bara att kolla internet, eller följa Tanishka – The Moon Woman som skickar ut mejl varje dag med info om var månen befinner sig och hur det påverkar oss. Jättespännande!

Månmagi kan göras på så många sätt och vissa har striktare rutiner än andra på hur man gör.

Men det som man kan säga är väl att man jobbar med att planera, drömma fram och skapa mellan nymånen och till fullmånen, då man släpper ut det i universum.

Sen, från fullmånen och fram till mörkermånen kan man jobba med att släppa taget. Att inte pressa och stressa, utan låta saker ha sin gång. Inte så lätt i vårt samhälle.

Vi som menstruerar kan ofta känna av liknande energier i vår cykel, från när vi blöder eller strax efter och fram till och med ägglossning kan vår skaparkraft vara enorm, för att sen mattas av igen.

Under mörkermånen, när hon inte syns alls kan vi passa på att vila, meditera och låta allt bara vara. Det är en tid för en paus. Det är inte alltid vi kan göra det i våra liv, men om vi bara kan ha den intentionen så är det en bra start.

Under fullmånen har jag svårt att meditera, för jag känner mig ofta för pirrig och lite obekväm i kroppen. Då är det bättre med rörelse eller tid i naturen för mig. Ja, tid i naturen är ju ALLTID bra!

Under fullmånen kan vi också ställa ut flaskor med vatten som vi kan ladda och sen använda i ceremonier. Vi kan rena kristaller och tarotkort i hennes ljus också.

Både vid mörker- och fullmåne brukar jag dra ett eller två eller tre kort (orakel eller tarot) för att se vad jag ska tänka på eller hålla utkik efter fram till full- eller mörkermånen.

För oss som vill leva mer cykliskt är det jättehärligt att verkligen följa och notera månens faser eftersom vi då tonar in i hennes energier. Och bara det anser jag är välgörande.

Lyssna in vad just du behöver i de olika månfaserna. Skapa egna ritualer och ceremonier. Meditera. Känn in.

Allt gott, Elin

 

Du kanske också tycker om…

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.