Att följa strikta ritualer eller inte?

24 maj, 2024

Ska man följa strikta regler för hur man till exempel öppnar en helig cirkel? Hur man kallar in Gudinnan? Vilka energier man kallar in? Var man ska stå? Vilka ord man använder? Hur mycket man måste säga?

Vi är alla olika. Om du varit med på någon av mina ceremonier så vet du att jag tycker att man inte behöver göra det. Jag kallar in på olika sätt. Olika länge. Jag följer flödet inom mig.

När jag gick min utbildning fick vi inget manus på hur man skulle göra. Vi lärde oss om de olika energierna, Gudinnans ansikte i varje riktning, Hennes krafter och djur och så var det bara att köra! Att tala från sitt hjärta.

Jag vet också att inkallningen har utvecklats och ändrats sen jag var aktiv i Glastonbury och i templet/ceremonierna där. Och det är så det ska vara tycker jag.

Det viktiga är att jag är fokuserad och kan känna vad jag gör. Att jag öppnar mig för Henne.

Och det handlar ju egentligen om att väcka Hennes kraft inom mig. Det finns ingen skillnad. Jag är Hon och Hon är jag. Inkallningen är en påminnelse om mitt sanna jag. Och det är där, bland annat, som jag kan känna och uppleva den kraften. Den närvaron. Den expansionen.

Så även om det kan vara bra att följa ett mönster eller mall i början så känner jag för min del att det inte är det som är det viktiga. Om mitt hjärta och själ är med så behövs inte många ord. Men när jag håller ceremonier för andra så använder jag fler ord. Det hjälper både mig och deltagarna att landa, att öppna sig och se och känna kraften.

Följ ditt hjärta. Andas och öppna dig för din egen magi.

Elin

Du kanske också tycker om…

Kära häxor, SE naturen!

Kära häxor, SE naturen!

I naturen har vi all vår magi! Det är där vi ser den konkret! Det är där vi kan spegla oss och ta hjälp att utforska...

Enkla ritualer för häxor

Enkla ritualer för häxor

Ritualer behöver inte vara komplicerade och innehålla en massa olika steg, oljor eller ljus för att de ska fungera. De...

Tips för nybörjarhäxan

Tips för nybörjarhäxan

Är du ny som häxa? Eller kanske du bara behöver hjälp att förstå vad det hela handlar om? Jag håller i ceremonier och...