Att vila i Gudinnans vulva

13 juli, 2024

Bra titel va?

Jag valde mellan den och ”Inget att bevisa”. Men den jag valde var väl lite roligare! Och mer spännande!

Jag lyssnade på en podd idag. Ruby Ray with Jaclyn Norton där hon intervjuar Starr Goode som skrivit boken Sheela Na Gig- The Dark Goddess of Sacred Power. (…mååååste läsa…)

Du kanske känner till Sheela Na Gig, men om du inte gör det så är Hon Gudinnan som finns representerad på många kyrkor, speciellt på Irland. En gammal skallig, leende kvinna som håller sin vulva öppen med båda händerna. Hon visar var kraften kommer ifrån.

Sheela Na Gig brukar hyllas runt Samhain i slutet av oktober just på grund av att Hennes vulva representerar transformationen mellan liv och död, död och liv. Men Hon är också en symbol för våren och den livgivande energin av pånyttfödelse omkring oss just nu!

Jag kan verkligen rekommendera dig att lyssna på podden! Bland allt underbart de pratar om så säger hon att Sheela Na Gig inte har något att bevisa. Och det landade i mig.

Jag kände igen mig lite. Förut i mitt liv har jag alltid velat att folk ska se mig, att de ska tycka att jag är bra. Att det skulle vara att lyckas. Att bevisa något för andra.

Nu har jag landat mer i att jag skapar saker för att jag vill. Självklart vill jag att människor ska köpa mina kurser och komma på mina ceremonier. eftersom jag är stolt över det jag skapar. Men det är inte på ett sätt som betyder att jag ska bevisa något för någon. Kanske är det därför jag inte kommer framåt i mitt företag! ha!

(Sen ska man också veta att idag är en bra dag i mitt cykliska liv, och fråga mig om 10 dagar hur jag känner!)

Men det var en fin insikt.

Och jag känner att jag kan ta hjälp av Gudinnans kraft. Av Sheela Na Gigs kärlek.
Om jag kan vila i Henne.
Om jag kan vila i Hennes vulva.

Vulvan som symbol är samma som grottan, livmodern. Där Hon håller oss. Där vi kan vila, transformeras och födas på nytt.

Där kan jag hitta tillbaka till mig själv om jag är vilse.

Där är jag hållen om jag är ledsen.

Där kan jag födas på nytt, igen och igen och stå i min kraft.

Jag känner att om jag kallar på Henne så kan jag hantera dagen.
Jag vet vem jag är.
Jag har inget att bevisa.

Var i ditt liv behöver du ta hjälp av Sheela Na Gig?

Du kanske också tycker om…

Who is the Goddess?

Who is the Goddess?

 Who is She? Where is She? There are many questions that people ask themselves when they hear of Goddess. As they...