Det jobbiga med att vara en cyklisk varelse

hand

23 maj, 2024

Jag ler när jag läser titeln till det här inlägget! Men kanske jag inte ler lika mycket om två veckor!

Missförstå mig inte, jag älskar att vara en cyklisk varelse. Jag kan ta del av så mycket skaparkraft och energi när jag är i den första delen av min cykel. Men sen, hörrni…. Då blir det INGET gjort! Det är OK. Eller, jag har lärt mig att acceptera det. Jag vet att det inte är nån idé att sätta sig med stora planer då.

Ibland kan det bli skapande i den fasen, men då kommer det en en lugnare fart, och jag kan inte vara säker på att jag blir klar.

Sen är det också det att min energi förändras. Sånt jag skapar i min kreativa fas i första delen av min cykel jag jag vilja kasta i papperskorgen när jag läser det sen! Men….det är bara att vänta så tycker jag det är bra igen!

Om du är en blödande människa kanske du känner igen dig? Det går upp och det går ner. Vissa känner av det mer än andra.

Likadant är det med årshjulet. När jag nu skriver det här börjar energierna stiga mor Vårdagjämningen och det är en tid för skapande. Sen i höst, vid Samhain måste jag sakta ner. Att pressa nåt ur mig då är INTE bra. Det kan leda till depression! Att lära mig att lyssna på min energi och känna in naturens cykler och dess energier är något som jag jobbat med i många år och det tar tid.

Det är en stor lärdom bara det.

Ibland kan vi vilja att allt är på plats direkt när vi bestämmer oss för att vara häxor eller Prästinnor, men hela grejen med naturen är ju att allt har sin tid. Jag har varit Prästinna i 20 år, och häxig i kanske 7 år innan det….

Allt tar tid. Vi måste känna in både oss själva, Gudinnan och naturen.

 

 

Du kanske också tycker om…

Kära häxor, SE naturen!

Kära häxor, SE naturen!

I naturen har vi all vår magi! Det är där vi ser den konkret! Det är där vi kan spegla oss och ta hjälp att utforska...

Enkla ritualer för häxor

Enkla ritualer för häxor

Ritualer behöver inte vara komplicerade och innehålla en massa olika steg, oljor eller ljus för att de ska fungera. De...

Tips för nybörjarhäxan

Tips för nybörjarhäxan

Är du ny som häxa? Eller kanske du bara behöver hjälp att förstå vad det hela handlar om? Jag håller i ceremonier och...