Varför firar vi Imbolc?

altare

21 juni, 2024

Imbolc, precis som de andra högtiderna på årshjulet firar vi för att uppmärksamma och öppna oss för de energier som är starkast just då.

När vi tar oss tid att stanna upp, gå bortom tid och rum i ceremonin, så sker en förändring inom oss. Vi kan känna den.

Imbolc firar vi för att uppmärksamma att naturen återigen vaknar. Imbolc betyder ”i magen” och står för det nya livet som snart ska födas. Snart kommer bladen på träden att spricka ut. Snart blir gräset grönare. Snart kommer elden inom oss tändas och vi kan släppa fram inspirationen och ta ett stort kliv, ett hopp, ett skutt!

Vid Imbolc hyllar vi den irländska Gudinnan Brigit, Bridie eller Bride. Hon är en smed och en helare. Hon är associerad med eld, och vi kan också känna Hennes närvaro vid källor och brunnar.

Hon kommer med lekfullhet, lätthet och inspiration. Hon visar oss att vi inte behöver ta allt på så stort allvar. Lek mer. Testa mer. Skratta mer. Hitta tillbaka till ditt inre barn.

Vi firar Imbolc för att släppa in energierna. För att öppna oss för Henne. För att sätta en intention att titta på de saker Hon väcker till liv inom oss.
Vad inom oss behöver helas?
Vilka frön vill gro?
Kan jag känna gnistan inom mig, och kan jag lita på att jag vågar blåsa liv i den och låta den brinna som en eld?
Kan jag följa mitt hjärta med lätthet och glädje och lekfullhet?

Varje årsvarv ger oss tid att gå djupare in i oss själva för att skala av allt det vi gömt oss bakom, eller för att varsamt gräva fram allt det vi glömt bort.

Magiskt.

Fira Imbolc med mig och andra likasinnade i magisk cirkel den 1 februari 2022, kl 19-20. 
(Går att se och göra i efterhand också.)

(Läser du det här senare, så klicka ändå och läs om vilken ceremoni som är härnäst!)

Känn in naturens magi. Känn in din egen magi.

Allt gott, Elin

Du kanske också tycker om…

Att lyssna inåt

Att lyssna inåt

Här är vi, mitt i vårdagjämningens energier. Naturen vaknar överallt omkring oss. Solen skiner. Jag kommer ihåg förra...

Att känna in naturens energier

Att känna in naturens energier

Att följa årshjulet är grunden för oss häxor och Prästinnor.   Det hjälper oss att lära känna oss själv och Gudinnan....