Varför håller jag ceremonier online?

24 maj, 2024

Innan jag började hålla ceremonier online trodde jag inte att det kunde vara magiskt. Jag trodde det skulle känna ensamt och jag trodde  inte jag skulle känna samhörigheten med cirkeln. Oh, ye of little faith, som de säger, va?

Jag har ju alltid, ända sen jag gick min Prästinneutbildning 2001-2004, skapat och hållit massor av olika ceremonier. Allt från en cirkel av två till en cirkel av 200. Ibland ensam och ibland med andra prästinnor och häxor. Men vi har varit där, tillsammans. Jag har kunnat se in i de andras ögon, känna deras värme, deras närvaro.

Hur skulle det kunna gå att åstadkomma online???

Vändningen kom när jag var med i ett coven med den underbara, magiska, magnifika Lisa Lister (författare till Witch och Code Red, med mera). Lisa ledde oss i ceremoni flera gånger. Online. Och…wow. Det var helt fantastiskt. Och jag förstod något som jag vetat länge, men glömt:

All tid och rum är här och nu.

När vi sätter en intention att skapa magi, att sitta i cirkel, att vara närvarande för varandra…då är det klart!

Sen gällde det att ta steget och testa själv. Min första ceremoni bjöd jag in till gratis och den var en succé! Och sen dess har det fortsatt.
I slutet av 2020 satte jag en intention att bjuda in till ceremoni vid varje högtid, och jag tror att jag faktiskt startade Yule 2020 och har fortsatt sen dess. De är inte gratis längre eftersom jag startat ett litet företag och försöker att få det att växa!

Men den feedback jag får efter varje ceremoni gör mig tårögd varje gång. Många tycker också att det är så bra att de får chansen att vara med på ceremoni var de än är. Och många som är nyfikna och just börjat ta de första stegen som häxa tycker också att det är ett bra sätt att börja eftersom de ibland känner sig osäkra. Och att då kunna vara hemma i lugn och ro gör att de faktiskt tar chansen att vara med.

Så jag fortsätter. Och jag är så tacksam för att jag får chans att göra det här.

När jag skriver det här är min nästa ceremoni Imbolc 2022, den 1 februari.
Läser du det senare och vill veta när min nästa ceremoni är så klicka nedan!

Allt gott, Elin

 

Du kanske också tycker om…

Att lyssna inåt

Att lyssna inåt

Här är vi, mitt i vårdagjämningens energier. Naturen vaknar överallt omkring oss. Solen skiner. Jag kommer ihåg förra...

Att känna in naturens energier

Att känna in naturens energier

Att följa årshjulet är grunden för oss häxor och Prästinnor.   Det hjälper oss att lära känna oss själv och Gudinnan....