Vad är guidad visualisering?

24 maj, 2024

I mina ceremonier leder jag nästan alltid deltagarna i cirkeln i en guidad meditation eller visualisering.

Vad är det?

Guidad visualisering är en sorts meditation där jag tar dig på en inre resa. Jag beskriver en plats där du är och ger dig möjlighet att se vad som finns omkring dig. Ofta berättar jag vad som händer omkring dig eftersom jag har en intention med meditationen. Det kan vara att möta en specifik Gudinna, att släppa taget om något, att kalla in något, men även om jag leder dig ganska mycket så får du alltid tid att utforska själv Ibland kan det vara att se vad som finns bakom en dörr, vilka bilder som speglas i vattenytan eller vilket budskap du får av en Gudinna eller guide.

Guidad visualisering kan vara ett bra sätt att börja om man vill lära sig att meditera just eftersom man blir guidad. Och ofta hjälper den som leder resan dig att fokusera, och komma tillbaka till meditationen och resan om tankarna flyger iväg.

Forskning har också visat att guidade visualiseringar kan, precis som ”vanlig” meditation, minska stressnivån i oss, och det kan vara lätt att hitta avslappning i kroppen eftersom du blir guidad till det i början av meditationen.

I de guidade meditationerna jag leder i mina ceremonier är intentionen att låta dig komma i kontakt med gömda glömda delar av dig själv. Genom att lyssna inåt på det här sättet kan vi hitta ny visdom som kan hjälpa oss vidare i livet. Vi kan få insikter som kan hjälpa oss att göra stora förändringar. Vi kan få ny kraft att ta tag i saker vi inte vågat förut.

Och vi kan öppna oss mer för Universum och Gudinnan så att vi är mer i flöde med allt som är. Vi kan öppna oss för naturens och månens energier, vilket är otroligt hälsosamt för oss, om jag får säga vad jag tycker!

När jag började meditera för över 20 år sen var jag helt säker på att jag inte var någon som såg nånting på såna här resor. Det var liksom svart. Men vet du vad? Med övning så öppnades en ny dörr! Jag har upplevt helt magiska saker på mina meditationsresor! Jag har lärt mig både sånger och danser och hittat just de där gömda och glömda bitarna som är så bra att utforska. Det kan vara små, små frön, som ett ord, eller större saker som tar längre tid att bearbeta.

Men en sak vi också lär oss inom meditationen är tålamod.

Jag tycker det är en sån gåva att både bli ledd och leda visualiseringar och meditationer, så jag tar varje tillfälle jag får!

Är du nyfiken att testa, och samtidigt vara med på en av mina ceremonier, kolla här när nästa tillfälle är!

Allt gott, Elin

Du kanske också tycker om…

Att lyssna inåt

Att lyssna inåt

Här är vi, mitt i vårdagjämningens energier. Naturen vaknar överallt omkring oss. Solen skiner. Jag kommer ihåg förra...

Att känna in naturens energier

Att känna in naturens energier

Att följa årshjulet är grunden för oss häxor och Prästinnor.   Det hjälper oss att lära känna oss själv och Gudinnan....