Imbolc närmar sig

23 maj, 2024

Vi har just passerat Yule, midvintersolståndet. Vi har varit inne i en period av vila och återhämtning, och vi är fortfarande där. Det kan vara lätt att glömma det när vi nyss kommit in i det nya året och det ska vara mycket ”Nytt År Ny Du” och sånt.

En sak i taget.

Ett steg i taget.

Att vandra med Gudinnan och följa naturens och årstidens energier kan vara en stor omställning eftersom vi är uppfostrade i det linjära samhället. Men varje steg vi kan ta mor ett mer cykliskt liv kommer att få oss att må bättre. Det är iallafall det jag tror helt bestämt.

Den 1 februari firar vi Imbolc. Det är då gnistan tänds långt nere i jorden. Den tänds också inom oss, men det är fortfarande viktigt att låta allt ta sin tid. Får vi en massa energi så är det klart att vi ska följa den, men behöver vi vakna i lugn och ro i takt med att ljuset kommer tillbaka så måste vi lyssna på det.

Imbolc är en tid av nyfikenhet och lekfullhet. En tid då vi kan påminna oss om att inte ta allt på så stort allvar. Det är en tid att hedra vårt inre barn och kanske ge hen lite extra kärlek. Det är en tid då vi kan titta på vad vi vill ge vår energi till, vad vill vi skapa  under det kommande året. Det kan vara från det minsta till det största. Mer av nåt, mindre av nåt annat.

Imbolc kommer med en känsla av öppenhet, så det är viktigt att vi inte pressar oss till något. Det ska vara lekfullt, i flöde, med en energi av nyfikenhet.

Vid Imbolc välkomnar vi Gudinnan Bridie, en eldgudinna som kommer med sin helande kraft.

Den 1 februari 2022 bjuder jag in till ceremoni online. Du är som alltid varmt välkommen om du känner att du vill fira högtiden i cirkel med likasinnade!
Boka din plats här.

Allt gott, Elin

 

Du kanske också tycker om…

Att lyssna inåt

Att lyssna inåt

Här är vi, mitt i vårdagjämningens energier. Naturen vaknar överallt omkring oss. Solen skiner. Jag kommer ihåg förra...

Att känna in naturens energier

Att känna in naturens energier

Att följa årshjulet är grunden för oss häxor och Prästinnor.   Det hjälper oss att lära känna oss själv och Gudinnan....