Samhains magi

24 maj, 2024

Nu närmar sig Samhain igen. Vi märker det i naturen, och om vi tonar in oss så kan vi känna hur det påverkar oss. Vi kan använda Samhains energier för att släppa taget, för att rena, för att låta saker dö och för att skapa förändring.

Samhain inträffar den 31 oktober. Då är slöjan mellan världarna som tunnast, vilket betyder att det är en bra tid att lyssna inåt och ta del av meddelanden, visdom och guidning från andra sidan eller från vår själ.

Man kan använda orakelkort, tarotkort, runor eller något annat.

Temat för Samhain är, som jag skrev ovan, död, förändring och sen pånyttfödelse. Men det handlar inte om att pånyttfödelsen kommer som ett brev på posten dagen efter. Det kan vara så, men det är inte så för de flesta. Förändring tar tid. Vi behöver ofta släppa taget om annat för att ge rum åt förändringen, och det är det vi kan göra vid Samhain.

Att släppa taget är lätt att säga, men hur lätt är det att släppa taget om gamla vanor och tankar? Inte så lätt. Det är en process. Men hjälp av energin och ceremoni kan vi sätta en tydlig intention till vad vi vill, och be Gudinnan om hjälp.

Vi kan kalla på Cerridwen och be Henne hålla oss när vi är vilse i ovissheten.

Vi kan kalla på Kali och be Henne hugga bort det vi inte behöver.

Vi kan tillåta oss att sitta i mörkret och andas ut, ut ut allt det vi inte behöver. Vi kan ge oss tid att sörja det vi måste släppa taget om.

Att ge oss tid för ceremoni kan vara viktigt eftersom vi då sätter en intention att verkligen känna in årstidens energier och att öppna oss för Gudinnan.

Välkommen Cerridwen! Välkommen Kali!

Du kanske också tycker om…

Att vila i Gudinnans vulva

Att vila i Gudinnans vulva

Bra titel va? Jag valde mellan den och "Inget att bevisa". Men den jag valde var väl lite roligare! Och mer spännande!...

Att gå in i mörkret

Att gå in i mörkret

Ja, vi närmar oss Samhain. Ja, det är höst. Ja, det blir mörkare. Kan du också känna att saker stannar upp? Det kan...